SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Information från föräldramöte
2022-11-20 18:18

Här kommer en sammanfattning av det som sas på föräldrainformationen den 22/10 samt lite ny information. 

Alla barn ska spela handboll
Era barn ingår i Växjö HFs satsning Alla barn ska spela handboll. Det är en satsning som ska göra det lätt att börja med handboll. Tillsammans med våra samarbetspartners gör vi det möjligt att alla barn får spela handboll gratis första året (förra året för era barn). Barnen får dessutom tröja, shorts, vattenflaska och boll utan kostnad. Från och med i år och kommande två år betalar ni endast medlemsavgift (se nedan). Satsningen innebär också att det inte finns några obligatoriska försäljningsaktiviteter de första åren. 

 

Spelare och förälder i Växjö HF
Vi är väldigt glada att så många vill spela handboll med oss. För att underlätta för oss som ledare vill vi gärna att vi hjälps åt med några saker. Vi som ledare vill att era barn kommer i tid till träningar och har rätt utrustning inklusive boll med sig. På träningarna vill vi att barnen är en bra kompis, tar hand om sina kompisar och alltid gör sitt bästa. 

 

Som förälder kan du hjälpa ditt barn genom att stötta och heja. Du känner ditt barn bäst och vet också om det är bäst att du är på plats under träningen eller inte. Ibland behöver vi hjälp under träningar och då kan det hända att vi ber er som är på plats att rycka in.  Om du har synpunkter på träningen får du jättegärna prata direkt med oss så kan vi förklara hur vi tänker och planerar. 

 

Träningar och matcher 
Vi försöker utforma våra träningar på ett sådant sätt att alla spelare ska kunna utvecklas både som personer och handbollsspelare. Vi utgår från Svenska handbollsförbundets riktlinjer för handbollsträning för barn. Vi använder oss av ledordet BRA som innebär att vi ska ha mycket Bollkontakt, hög Rolighetsgrad och hög Aktivitetsgrad. Vi tränar grundläggande motoriska färdigheter, handbollsspecifika grundtekniker och matchsituationer. Vi räknar inte mål men vi firar alla bra prestationer oavsett om det är en räddning, en bra försvarsinsats, en snygg passning eller ett bra skott. Vi tränar på att vinna varje kamp men bryr oss inte om vem som vinner oftast eller mest. 

 

Efter jul kommer vi att delta i Handbollsfestival vid några tillfällen. Då samlas flera lag på ett ställe och spelar minihandbollsmatcher under en dag. Vi kommer att ställa upp med flera lag så att alla får spela så mycket som möjligt. Ni får besked om datum och platser så snart vi har fått den informationen. 

 

Fotografering 
Den 28/11 kl 18.00 är det lagfotografering i GBJ arena (där vi tränar). Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med. Ha gärna dina Växjö HF- kläder och kom gärna ca 10 minuter innan så att vi hinner samla ihop gänget. 

 

Ledare
Vi är nu 6 stycken ledare. Andreas, Eric, Sofie, Emelie, Johan och Fredrik. Vi är glada att så många har velat ställa upp vilket gör att vi har möjlighet att vara många vuxna på träningarna. 

 

Träningskläder

 • Nya spelare får t-shirt, shorts, boll och vattenflaska efter 3 träningar och betald medlemsavgift. 
 • Träningskläder och andra Växjö HF-kläder kan köpas här https://team.intersport.se/vaxjo-hf
 • För den som vill ha träningsoverall och hoodie kan detta beställas dvid särskilda tillfällen. Nästa utprovning är på kansliet under vecka 47 mellan måndag 21/11 från 17.00 - torsdag 24/11. Se kansliets öppettider här https://www.vaxjohf.se/sida/?ID=144494

Kalendarium

 • Vi tränar varje lördag klockan 10-11 på GBJ Arena vid Kungsmadskolan. Varannan vecka tränar vi i GBJ (stora hallen) och varannan vecka tränar vi i Kungsmads idrottshall (lilla hallen).
 • Vi gör uppehåll från träningen julafton och nyårsafton. 
 • v 47 utprovning av träningsoverall för de som vill beställa (se ovan)
 • 28/11 kl 18.00 Lagfotografering
 • Efter jul kommer vi att spela handbollsfestival. Vi återkommer med datum 
 • Vi tränar fram till slutet på mars/början april. Vi återkommer med exakt datum. 
 • Den 15/7 2023 kommer vi att spela Åhus beachhandboll i Åhus. Boka datum redan nu. 

Administration

 • Avgifter: Endast medlemsavgift i år 350 kr + 39 kr i administrativ avgift
 • Kom ihåg att alltid svara på kallelsen i sportadmin så blir det lättare för oss att planera. Det går att svara i sportadmin till dagen innan träningen vid sena återbud får ni gärna skicka ett SMS till någon av oss.
 • Om vi blir arrangörer för handbollsfestival kommer vi behöva hjälp av föräldrar med arrangemanget. Vi återkommer med mer information. 
 • Vi kommer att skapa en WhatsApp-grupp för att kunna kommunicera snabbare kring laget. Om någon inte vill vara med i en sådan grupp vill vi att ni hör av er snarast
 • Vi skickar ut information via mail och vi brukar också publicera informationen på lagets hemsida https://www.vaxjohf.se/start/?ID=373478

Alla är välkomna och alla behövs 

 • Vi har alltid plats för nya spelare så om era barn har kompisar som vill vara med är de hjärtligt välkomna.
 • Om det är fler av er föräldrar som vill engagera er som ledare är ni såklart också välkomna.
 • Om du som förälder vill bidra på andra sätt runt laget är det också välkommet. Det kan vara allt från hjälp runt träningar till sponsring av föreningen. Hör av dig till oss om du har idéer.

Om du har frågor får du jättegärna höra av dig till någon av oss

Ledarna