SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Herrar/Herrjunior
Kommande motståndare: H43 Lund
2019-11-25 15:00
Nu på lördag klockan 17.00 blir det klassikermöte i GBJ Bygg Arena. Det gamla storlaget H43 Lund kommer på besök. 

Sveriges tolfte största stad när det kommer till invånarantal är en handbollsstad. Visserligen finns alla de andra sporterna men handbollen är störst! Dock kanske allra störst är studierna i staden. Nordens äldsta skola finner vi i staden då Katedralskolan som grundades 1085. Medan i mer modern tid är det universitetet i Lund vi kanske framförallt tänker på eller varför inte det populära tv-programmet Fråga Lund. Staden var även en skådeplats för det blodigaste slaget i Norden. Det var 1676 och den danske kungen Kristian V gjorde ett försök att ta tillbaka områdena som tidigare hade förlorats och han var nära! Den svenska kungen Karl XI skrev ett avskedsbrev hem till sin mamma änkedrottningen dagen innan slaget då han var rädd för att han skulle falla i slaget då danskarna hade både mer mannar och möjligheter. Men tack vare slumpen och krutröken lyckades svenskarna övervinna danskarna i vad flera historiker idag anser vara det avgörande slaget som gjorde att Sverige fick behålla Skåne.

Men det är ju handboll det kommer handla om nu på lördag. H43 Lund också kallade blåklockorna från Lund har de senaste åren gjort en omstart med fokusering på ungdomsverksamheten efter att de var tvungna att lämna elitserien 2014 efter sin konkurs.  Denna fokusering har onekligen gett resultat då de har under de senaste åren lyckats med flera USM-titlar på både tjej- och killsidan. 

Växjö HF har en tät koppling med H43 på herrsidan då ett flertal spelare har spelat där men vi har tidigare även fått spelare därifrån. För att nämna några kan vi säga Uffe Malmqvist denna bollvirtuos som gladde publiken i Teleborgshallen är ifrån H43 och de som är i Åhus under sommaren kan se honom dra på sig den blåa tröjan där. Vi kan även nämna Johan Green, Fredrik Jonsson, Martin Hansson och Marcus Florentzson som spelare som spelat i den gula tröjan för att sedan åka vidare mot Lund och H43. 

Dagens H43 Lund är ett lag som är ganska likt oss i åldersblandningen. Ett ungt lag med några rutinerade spelare. De kanske mest rutinerade sitter på bänken i ledarstaben med storskytten Calle Sjödin och linjespelaren Johan Börjesson två ledare som har ett flertal säsonger i elitserien på sin meritlista. En ung lovande spelare att hålla ett extra öga på är Rasmus Carnehult en spännande spelare som har en ljus framtid. 

H43 inledde serien tufft med två förluster men har sedan kommit igång ordentligt och går just nu som en slåttermaskin i division 2 södra. På sina två senaste matcher har de två raka segrar och 27 plusmål. Det är synnerligen imponerande! Ni kommer få se en tuff match mellan två bra lag och vi hoppas självklart att ni kommer för att stötta oss i Växjö mot nya framgångar. 

Domaren blåser igång visseplpippan nu på lördag 30/11 på den för oss lite annorlunda matchtiden 17.00. Kom ner till hallen och heja fram oss, vi kommer behöva allt er stöd!