SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Herrar/Herrjunior
Kommande motståndare: Åhus Handboll
2019-11-11 14:55
För oss som sysslar med handboll är Åhus lika med beachhandboll och sommar. I flera år har nu Växjö HF varit en ständig besökare vid Åhus strand och beachhandbollen som spelas där under juli. Rent historiskt har dock Åhus betydligt äldre anor än beachhandbollen. Redan på järnåldern fanns det ett samhälle runt detta område som var viktig för handeln och på tidig medeltid uppfördes även en borg på platsen. Det är dock kanske värt att poängtera att Åhus är en relativt nytt samhälle för Sverige och att det blev svenskt först vid freden i Roskilde. Ni vet när svenskarna gick över Lilla och Stora Bält för att belägra Köpenhamn och danskarna fick lämna över områdena Skåne, Halland (permanent), Blekinge och kanske framförallt det vackra landskapet Bohuslän. 

Åhus Handboll 2019/2020 har gjort en riktig omstart. Det är ett ungt lag som leds av de rutinerade ledarna Mattias Jönsson och Johan Persson. Grunden till laget är ett fantastiskt duktigt juniorlag som har varit toppen i sina årskullar varje år de har spelat USM. 

Unga spelare är att nämna framförallt H9/H6 Karl Jönsson som har varit uttagen i landslagssamlingar med 00/01-landslaget. En duktig spelare som har visat framfötterna de senaste åren och visar att hårt arbete ger resultat. 

Andra spelare som är unga och värd att hålla ett öga på är Ludvig Persson och Hannes Rantatalo. Andra spelare i Åhus att hålla koll på är Eric Jönsjö som spelade i Amo Handboll i allsvenskan så sent som förra året men har nu återgått till moderföreningen. 

Åhus är även kända för att kunna variera försvarsspel under matcherna. De är inte oävna att ställa upp med väldigt offensiva försvar stundtals för att sedan backa ner och spela lägre. Det krävs noggrannhet och tålamod när vi möter Åhus då de är väldigt bra på att använda sig av de misstag som sker på banan. 

Värt att notera är att vi även har två spelare med starka Åhus anknytningar och det är Max Banfalvi och Pontus Holm som båda har Åhus Handboll som moderklubb. Jag är helt övertygad om att de kommer göra allt för att vinna mot sin gamla förening och till vissa delar gamla lagkamrater. 

Åhus har inlett säsongen på starkt sätt utefter den generationsväxlingen de är inför. De vann mot Kävlinge HK i premiären för att sedan också besegra Trelleborg HBK Elit på hemmaplan. Två starka segrar mot tuffa lag. Att de sedan förlorade mot storfavoriterna Eslöv på bortaplan är inte konstigt. Eslöv går som tåget. De har precis inför vår match haft en tuff helg med både match på fredagen och söndagen. Fredagens match blev inte riktigt som de hade tänkt sig efter en förlust mot ett annat talangfullt lag Helsingborgs HK men de studsade tillbaka och besegrade Karlshamn enkelt på bortaplan. 

Vi hoppas att så många som möjligt kan ta sig till GBJ Bygg Arena nu på lördag 14.00 för att stötta herrarna mot nya mål! Glöm inte av att det är kontantfritt i hallen!