SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Information slutet av säsongen 21/22
2022-04-07 15:52

Handbollssäsongen 21/22 lider mot sitt slut. En säsong där spelartruppen har blivit större, vi har spelat många matcher, spelat cuper och utvecklats massor.

 

Här kommer information om slutet av säsongen 21/22 och information om vad vi har koll på inför säsongen 22/23 så att alla kan boka in dessa datum i sina kalendrar och speciellt säkerställa att ni är tillgängliga under Växjö Handbollscup första helgen i oktober. Inför säsongsstart återkommer vi med mer detaljer

 

Slutet av säsongen 21/22:

 

Kvalmatch för HF:s herrar lördag 9 april

Växjö HF:s herrar kvalar för att stanna kvar i division 2 på lördag kl 14:00 i GBJ. Det är match mot Halmstad HF, en måstematch, vinna eller försvinna! Det vore kul med hejarklack på läktaren, det kommer att vara ledare på plats.

 

Vi välkomnar er föräldrar till träningen onsdagen den 20 april

Vi tränar fram till och med onsdagen den 20 april och då bjuder vi in er föräldrar till träningen 17-18:30 i GBJ. Kallelse har kommit för detta redan. Det blir en gemensam träning där vi också kommer att spela match. Alla är välkomna, man behöver inte ha spelat handboll tidigare. Ange i kallelsen vilka föräldrar som kommer så att vi kan planera för rätt antal. Vi avslutar inomhussäsongen med en rolig träning tillsammans.

 

Under april månad är vi medvetna om att många spelare fokuserar på den stundande fotbollssäsongen men vi hoppas att killarna kan fortsätta komma på träningar fram till Potatiscupen. Gällande cupen kommer det separat information inom kort.

 

Växjö HF fyller 50 år – boka in den 14 maj i era kalendrar

Som vi meddelat tidigare så firar Växjö HF 50 år den 14 maj. På dagen, 10:00-15:00, blir det aktiviteter för hela familjen på och utanför GBJ. Bland annat blir det matchspel för våra killar. Vi återkommer med mer information men vi kommer också att behöva hjälp av er föräldrar under dagen. På kvällen är det fest för alla vuxna, vi ledare skall gå och det vore jätteroligt med fler föräldrar från laget. Se inbjudan på HF:s hemsida.

 

Beachträning och Åhus Beach

Vi har inte fått information om tider för träning för beachhandbollen ännu men tanken är att vi skall köra en gång i veckan från mitten av maj. Alla killar är välkomna att träna oavsett om man är anmäld till Åhus Beach eller inte. Vi återkommer inom kort med mer information till de som är anmälda till cupen.

 

Inför säsongen 22/23:

 

Truppen

Vi hoppas att alla killar fortsätter med handboll säsongen 22/23. Alla spelare har haft en jättebra utveckling under säsongen och vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans. Är det någon som redan nu vet att ni inte kommer att fortsätta eller är tveksamma får ni gärna ta kontakt med oss ledare. Vi skall redan nu anmäla antal lag till seriespel och behöver ha lite koll på hur stor trupp vi har nästa säsong.

 

Träningsschema

Träningsschema för 22/23 kommer att presenteras innan sommaren. Vi funderar just nu på om vi skall träna 2 eller 3 gånger i veckan och vi ber att få återkomma kring detta. Träningen kommer att dra i gång i slutet av augusti.

 

Cuper 22/23

Föreningen planerar att arrangera/delta i följande cuper under säsongen 22/23:

 

Växjö Handbollscup 30 september–2 oktober (hemsidan är under uppdatering) där U10-U13 kommer att spela. Boka in dessa dagar då lagen från U10 till Junior kommer att ha föräldrauppdrag i samband med cupen.

 

Skadevi Cup 4–6 november i Skövde, U10-U16 deltar. Skadevi är en föreningscup för HF där klubben står för anmälningsavgiften för 2 lag per åldersgrupp samt kostnaden för 2 ledare per åldersgrupp (ej per lag) och transport till och från cupen.  Enskilda spelare betalar enbart för deltagarkort.

 

I slutet av april kommer vi att skicka ut en kallelse gällande deltagande i Skadevi då sista anmälningsdag är den sista maj. Varje deltagare bekostar sitt deltagarkort som kostar 1190kr (då ingår boende 2 nätter samt 2 frukost, 3 lunch och 2 middagar), förhoppningsvis kan vi använda lite av lagkassan för att reducera avgiften något.

 

Liksom innevarande säsong hoppas vi delta i några fler cuper, vi återkommer till detta vid hösten föräldramöte som kommer att äga rum i september.

 

Seriespel 22/23

Vi planerar att anmäla lag i tre serier säsongen 22/23, nyheter för oss när vi blir P12 är:

  • Nivåanpassat seriespel: Syftet med nivåanpassat seriespel är att kunna erbjuda samtliga lag ett utvecklande seriespel med jämna och roliga matcher. Det finns 3 nivåer där nivå 1 innebär tuffast motstånd och nivå 3 lättast motstånd. Vi planerar att anmäla ett lag till varje nivå. Svenska handbollsförbundet har tydliga rekommendationer för hur man skall tänka kring nivåer och dessa följer vi. Vi kommer inte att ha fasta lag i seriespelet och vi kommer att samarbeta med pojkar födda 11 i ett av lagen.
  • EMP – Elektroniskt Matchprotokoll är Svenska Handbollförbundets system för hantering av matchprotokoll. Det är ett system som införts från och med U12 och alltså aktuellt för oss kommande säsong. Under hösten kommer det att erbjudas utbildning i systemet och vi hoppas att många av er kommer att vara intresserade av att delta. Liksom denna säsong kommer vi att behöva hjälp av er föräldrar med att bemanna sekretariat och andra matchfunktioner när vi har hemmamatcher.
  • Från och med säsongen 22/23 kommer matchresultat och serietabell att redovisas.
  • Ingen sänkt ribba från och med U12, fullstora mål. Bollstorleken är densamma som innevarande säsong.

Försäljningskoncept säsongen 22/23

Föreningen kommer att ha samma försäljningsupplägg som under säsongen 21/22 med tvättmedel och andra förbrukningsvaror samt bingolotter.

  • Försäljningsuppdraget för tvättmedel och dylikt genomförs under oktober. Allt överskott kommer att gå till de enskilda lagen. Varje spelare ansvarar för att sälja minst 10 enheter.
  • Bingolottoförsäljningen, 9 bingolotter och 1 kalendrar per spelare, startar i slutet av oktober. Det är liksom tidigare lotter inför uppesittarkvällen dagen innan julafton som gäller.

Utprovning av profilkläder

Första veckan i september sker utprovning av profilkläder, mer information kommer

 

Tusen tack till spelare och föräldrar för en jätterolig inomhussäsong och på återseende,

 

Ledarna 


Nyhetsarkiv
Ändrad tid på onsdag!2021-01-25 12:33
Tack för denna säsong!2020-03-18 14:39
Höstavslutning2019-12-03 20:24
Redovisning Godisburken2019-12-02 16:35
Vilken handbollsfest!2019-10-26 18:03