SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Herrar/Herrjunior
Kommande motståndare: IK Cyrus
2019-10-28 15:00
Nu kanske ni tänker att den här filmen känns lite gammal och spelarna känns lite unga och svaret är ja, det stämmer. Men det ni ser på filmen är en av de främsta ungdomskullarna som IK Cyrus har fått fram. Cyrus har under en längre period varit ungdomsföreningen i Jönköping medan Hallby har varit seniorföreningen. Numera är Hallby även starka på ungdomssidan medan Cyrus kämpar på i bakgrunden. 

IK Cyrus är en gammal förening som startade redan på 1920-talet men har sedan dess även haft en sammanslagning med en annan jönköpingsförening det vill säga Tord/Södra. Föreningens bästa säsong var 2005 då de blev femma i allsvenskan. Ett lag med spelare som Robert Jangmo och Erik Höglund båda två gick sedan vidare till elitserien. 

Tillbaka till filmen! Det vi ser här är Cyrus duktiga P94-95 lag som bland annat spelade finalspel i SM för B-pojkar och sedan var involverad och i närheten i flera andra steg. Spelare som fanns med i denna kull som också finns med i dagens lag är bland annat Kristoffer Green (målvakt), Christopher Göpert (H6) samt Carl Josefsson (9M). Värt att nämna är också att den gamla Växjö HF spelaren och numera assisterande tränaren i Hallby Handboll fanns i detta lag och det är självklart Calle Ek. Hela Ek familjen är i grunden cyrusiter även om de numera är getter i Hallby. För er som tycker er känna igen den långa M6:an är det Robin Svensson nu en av de viktigaste spelarna i Hallby och som också representerar Redbergslid IK. 

Cyrus har inlett säsongen tufft som nykomlingar och jagar fortfarande sin första seger. Det är dock ett lurigt lag som spelar en handboll som kan göra det tufft för en. En av deras viktigaste spelare är V9:an Filip Bengtsson som även tidigare varit i Hallby. 

Vi hoppas självklart att flera av er hittar till GBJ Bygg arena nu på lördag 14.00! Glöm inte av att det är kontantfritt i hallen! Spelarna är sugna att följa upp söndagens seger mot Önnerediterna med en bra match på hemmaplan!