SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Herrar/Herrjunior
Hey Ho! Let´s Go!!!
2019-09-21 18:43

Försäsong. Säg det ordet ett par gånger för er själva. Försäsong, föööörsäsong eller försäääsong oavsett hur ni säger ordet eller betonar det så är det ett ganska trist ord. Något som pågår innan den riktiga säsongen drar igång och till råga på allt har vi inom handbollen två stycken. En försäsong innan sommaren det vill säga flera månader innan det är dags och sedan en till under sensommaren. Men nu, nu gott folk är den slut!


I och med dagens träningsmatch mot IFK Karlskrona tog den slut och vi kan se fram emot riktiga tävlingsmatcher igen och den första redan nästa lördag 28/9 14.00 på hemmaplan i GBJ Bygg Arena. 


Dock innan vi börjar se fram emot seriestarten vill vi passa på att reflektera lite kring försäsongen. Tänkte presentera lite för er vad som har hänt under försäsongen del 2 för er här. 


Försäsongen del två drog igång i början av augusti. I början var det ett gäng starka individer på ungefär tolv stycken spelare. Många av killarna var fortfarande iväg på sin hemort eller på semester. Men vi valde ändå att ha en tidig träningsmatch för att bryta det monotona som uppstår under försäsongen. 


HIF Karlskrona U kom på besök. Farmarlaget till det allsvenska HIF Karlskrona. Många unga talangfulla spelare i motståndet men också en spelare med Växjö HF som moderklubb. William Psajd fick stå en halvlek och gjorde det fint. Ska bli spännande att följa honom i framtiden och vi hoppas att han får chansen i a-laget såsmåningom. Matchen i sig behöver vi inte prata så mycket om. Roligt här var att Oscar Ekstedt, Isak Green och Johannes Krondahl fick göra a-lagsdebut. Det blev tyvärr en förlust mot ett för dagen bättre lag. 


Nästa motståndare skulle bli division ett laget Vinslövs HK och senare under samma dag Amo HK från allsvenskan. Att gå ifrån en förlust mot HIF Karlskrona U till att möta två lag från högre divisioner där båda lagen har som mål att vara i toppen känns spännande. Som tur var började spelarna återkomma från sina resmål och truppen började växa. Kul under dagen var att Eric Nilsson hade gjort comeback efter ett års frånvaro och var tillbaka. Härligt när spelare kommer tillbaka till sporten.  


Det blev dock två nya förluster mot Vinslövs HK och Amo HK men insatserna var milsvida mellan dessa två matcher och matchen mot HIF Karlskrona U. Försvarsspelet började vakna och med det fick vi även till anfallsspelet. Dagen var dock tuff med två matcher tätt inpå varandra. Vi hade lite för liten trupp för det men kunde lämna Karlskrona där matcherna spelas med huvudet högt. 


Åhus borta för många är det bara en lång resa till Skåne för andra i laget är det favoritresan på året. Vi fick en härlig guidning av Max Banfalvi och Pontus Holm där nere. Seger med tre bollar på bortaplan är aldrig fel. Har inte hänt allt för många gånger man lämnar den hallen med seger i bagaget. Vi skulle få chansen att möta dom även på hemmaplan lite senare och även där blev det seger. Åhus är annars ett talangfullt lag där H9/H6 Karl Jönsson sticker ut lite extra. En spelare som blir spännande att följa framöver. 


Vi hann dock med en hel dag i GBJ Bygg Arena emellan där. Spelarna visade upp sina kokkonster. Ni som följer laget har ju sett att de flesta ser sig som talangfulla inom detta gebitet. Efter att ha fått smaka på deras konster får vi nog hålla med om detta. Däremot ska de nog undvika att baka saker. Baka innebär att följa recept och instruktioner, detta är något som vissa ibland har lite svårighet med. 


Sista träningsmatchen spelades idag mot division ett laget IFK Karlskrona. En första halvlek där vi inte lyckades med något. Hade ont om fart i anfallsspelet och blev allt för passiva i försvaret. Karlskronas målvakt Abdul Alayyan kan vara en av de bästa målvakterna i division ett och det visade han verkligen under den första halvleken. Lugn och trygg i deras mål och skapade huvudbry för våra spelare. Den andra halvleken kan väl ses som en direkt motsats mot den första. Fart och engagemang visades upp och vi kunde krypa allt närmare. Tyvärr hann vi inte hela vägen men kunskap och intensitet visades upp under den andra halvleken och det ska vi ta med oss. 


På måndag startar då säsongen på riktigt. Inte med match men förberedelse inför lördagens premiär (14.00 Karlshamns HF i GBJ Bygg Arena). Vi är spända och laddade inför premiären och vi hoppas att så många som möjligt vill komma till GBJ och stötta oss. 


Väl mött i hallen lördagen den 28/9 14.00!