Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Bli medlem i Växjö Handbollsförening
BLI MEDLEM
BLACK FRIDAY PÅ INTERSPORT
2020-11-24 08:10

Black Friday på Intersport! Den 23–29 november firar vår samarbetspartner Intersport Black Friday och ger minst 25% på allt* + massa grymma superklipp. Passa på att köpa allt från fotbollsskor och kängor till vinterjackor, träningskläder och prylarna för idrottssäsongen. 


*Erbjudandet gäller 23–29 november på ord. pris. Gäller ej på presentkort, elektronik, pulsklockor, cyklar/träningsmaskiner, el-scooter, Hövding, Thule, golf, föreningskläder, beställningsvaror. 

Seriespel pausas fram till jul
2020-11-17 20:56

Det är konsekvenser av beslut som idag har fattats av Svenska Handbollförbundet (SHF).
Sedan de första besluten om lokala restriktioner kom den 20 oktober har SHF löpande anpassat sin tävlingsverksamhet för att möta de nya begränsningar som införts i spåren av coronapandemin. Den senaste tiden har det dock blivit alltmer tydligt att ett större beslut krävs.
- Utvecklingen i samhället går åt fel håll och vi har kommit fram till att det är dags att ta ett mer långsiktigt beslut. Genom att göra det hoppas vi skapa tydlighet och lugn för spelare, ledare, föreningar och distriktsförbund, säger SHF:s generalsekreterare Robert Wedberg.

SHF har idag fattat följande beslut:

 • 2020-11-18 – 2020-12-22: alla seriematcher för seniorer från division 1 och nedåt skjuts upp.
 • 2020-11-18 – 2020-12-22: alla seriematcher för barn och ungdomar skjuts upp eller ställs in (varje SDF avgör själv om matcher skjuts upp eller ställs in).
 • Nya säkerhetsrutiner införs för Handbollsligan, SHE, samt dam- och herrallsvenskan, bland annat ska alla spelare och ledare testas för covid-19 inför varje match (testning kommer att gälla fram till 2020-12-22 och bekostas av Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll).
 • 2020-11-18 – 2020-11-30: alla seriematcher i dam- respektive herrallsvenskan skjuts upp för att nya rutiner ska kunna etableras på ett ordnat sätt.
 • 2020-11-24 och framåt: publik är inte tillåtet vid matcher.

Redan under våren och sommaren arbetade SHF:s tävlingskommitté fram en alternativ tävlingsplanering som kunde tas i bruk om inte den ordinarie serieplaneringen skulle kunna genomföras. Nu står svensk handboll inför en sådan situation.
-Internt har vi kallat den vår plan B för seriespelet. Tävlingskommittén kommer nu att gå igenom denna planering för att se om den behöver anpassas för den rådande situationen, säger SHF:s tävlingschef Adam Engström.


Förbundet betonar att den ovan beskrivna stoppet endast avser seriematcher. Gällande träningar uppmuntrar SHF att dessa fortsätter i den utsträckning som myndigheternas råd och restriktioner möjliggör det.
Vad som kommer att gälla för träning från och med den 24 november är ännu inte fullt ut klarlagt och SHF ber att få återkomma med förtydliganden.

Följande gäller tillsvidare för träning:

 • För de regioner där inga särskilda allmänna råd gäller tillsvidare att träningar får fortsätta. Beakta dock folkhälsomyndighetens allmänna råd för idrotten där det bland annat uppmuntras att i möjligaste mån träna utomhus.
 • För regioner där det föreligger särskilda allmänna råd så gäller för spelare födda 2005 och senare de förutsättningar som har specificerats i respektive område (se särskilda informationstexter på vår webbplats).
 • Utöver detta försöker SHF genom Riksidrottsförbundet att få tillstånd en möjlighet för spelare födda 2004 och tidigare att få träna.

De beslut som SHF idag har fattat gällande handbollsverksamhet i landet har bland annat baserats på det förslag till förbud för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än åtta personer som förväntas träda i kraft den 24 november och som även ska ses som normerande i samhället för verksamhet som inte omfattas av ordningslagen fram till den 22 december.


Avslutningsvis vill SHF betona att beslut kan komma att ändras och/eller förlängas med kort varsel.

Det är konsekvenser av beslut som idag har fattats av Svenska Handbollförbundet (SHF).

Bingolotter 2020!
2020-11-16 15:55
Växjö HF säljer i år bingolotter till uppesittarkvällen 23/12. 

Varje spelare får ett kuvert innehållande 6 enkellotter & 1 adventskalender att sälja.
Har man två barn i föreningen ska 10 lotter säljas samt 2 kalendrar. Dock får man två kuvert men man får sedan lämna tillbaka om detta inte skulle gå att sälja (gäller de lotter som är över 10!!).

Dessa lotter finns att hämtas under denna vecka på kansliet och ska hämtas av endast 1 ledare/lagansvarig i varje lag för att sedan delas ut efter det. 

De lag som ej tränar för tillfället (senior & junior) utser en lagansvarig för hämtning av lotter som sedan har ansvar för att dessa delas ut. 

Vill man sälja mer bingolotter, ha dubbellotter eller mer kalendrar finns detta att köpas på kansliet. Detta beställs på mail i förhand för att sedan kunna hämtas vid öppettider.

Det går även för övriga privat personer att köpa lotter och det görs på samma sätt som ovan. 

// Växjö HF
Rekommenderade riktlinjer vid bekräftad smitta i Förening
2020-11-13 09:11
Om du får en bekräftad smitta så ska du meddela din tränare detta så att tränaren kan förmedla detta vidare till övriga träningsgruppen. Även bra om detta kommer kansliet till kännedom.
Vi uppmanar alla att följa de riktlinjer som RF Småland rekommenderar.
Skärpta allmänna råd i Kronoberg
2020-11-05 16:24

Svenska Handbollförbundet har mot bakgrund av de förtydliganden som Riksidrottsförbundet fått genom dialog med Folkhälsomyndigheten efter att skärpta allmänna råd införts i flera regioner fattat följande beslut:

 

 • Verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare: träningar kan fortsätta, men ej matcher. Dock gäller att:
  • minimera den fysiska kontakten
  • undvik att resa med kollektivtrafik
  • träna utomhus om det går
 • Verksamhet som riktar sig till äldre spelare än ovan nämnda ska pausa all verksamhet, det gäller träning såväl som match. Observera att detta ej gäller Handbollsligan, SHE och Allsvenskorna.

Svenska Handbollförbundet följer, i samråd med berörda distriktsförbund, utvecklingen noga. Anpassningar av verksamhet och/eller ytterligare åtgärder kan komma att tas med kort varsel.


Observera att dessa beslut gäller till och med den 26 november.
 Beslut kan komma att förlängas och/eller skärpas ytterligare.


Detta beslut innebär att inga matcher spelas i någon serie för Växjö HF de närmsta veckorna.

Träning är ok att bedriva för spelare födda 2005 och yngre, men det kanske går att ha något pass utomhus.


Tänk på att du som förälder inte behöver sitta och titta på träningarna utan lämna ditt barn och kom sedan tillbaka och hämta det när träningen är slut. Vi måste alla hjälpas åt för att förhindra smittspridningen. Vid minst symptom så stannar man hemma.


Vi kommer under kvällen eller morgondagen få mer information från förbundet om hur detta ytterligare kommer att påverka verksamheten

Motionshandboll imorgon Söndag!
2020-10-17 18:15
Imorgon söndag 18/10 testar vi tillsammans med Korpen Växjö att köra igång motionshandboll 20:00-21:00 i GBJ Bygg Arena!

Onsdagstiden 21-22 kommer att ligga kvar för de som känner att de vill ha mer närkontakt och höre tempo.

// Växjö HF
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F9/10 (Födda 10/11), 24/11 21:18 
Damer U/J, 22/11 12:20 
F9/10 (Födda 10/11), 19/11 08:26 
Damer U/J, 18/11 20:51