Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Bli medlem i Växjö Handbollsförening
BLI MEDLEM
Träningsverksamhet
2020-05-22 14:12

Med utgångspunkt i Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller följande råd om träning och tävling inom svensk handboll:


Ansvaret på individen är stort och den som har symtom, även mycket milda, ska inte delta i vår verksamhet. Handboll är en kontaktsport därför rekommenderar vi att fysisk kontakt begränsas i möjligaste mån och att träningar helst genomförs utomhus. Personer över 70 år bör begränsa sina sociala kontakter så mycket som möjligt och gravida bör vara försiktiga.


  1. Undvik all onödig närkontakt mellan idrottsutövare
  2. Om möjligt: håll träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  3. Skjut upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper
  4. Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel
  5. Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande

I uppdateringen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd är barn och ungdomar till och med 18 år undantagna punkt 3 – och kan alltså spela matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper. Fortfarande ska en riskbedömning göras, övriga fyra råd vägas in och även hänsyn tas till rådande förbud för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

Folkhälsomyndigheten avråder fortsatt från tävlings- och träningsmatcher för vuxna.


Folkhälsomyndighetens bedömning är att risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt. Det är viktigt att:

  • bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna
  • det finns goda möjligheter att tvätta händerna
  • trängsel mellan människor undviks.

Barn och ungdomar möts redan i skolorna vilket gör att risken för att nya smittkedjor startas får anses vara liten. Matcher, träningsmatcher och tävlingar kan därför genomföras under förutsättning att de utgår från den föreskrift och de rekommendationer som myndigheten tagit fram.

Nordic Wellness erbjudande 20/21!
2020-04-28 10:30

Växjö HF fortsätter sitt samarbete med Nordic Wellness där våra spelare och ledare som är aktiva säsong 2020/2021 får erbjudande enligt nedan.

Årskort 1495 kr (ord. pris 5988 kr)
Tillkommer 100 kr för medlemskort, har man ett sedan tidigare så kan man använda detta. F-avgift 56 kr.

De som har detta i nuläget beställer nedan som vanligt men kan använda sitt nuvarande kort.

Åldersgräns födda 2006.

VILL DU BESTÄLLA? Maila kansli@vaxjohf.se innehållande:
Namn, personnummer, startdatum för medlemskapet, mailadress för faktura.


SISTA BESTÄLLNINGSDAG 31/5 2020

Övriga medlemmar i föreningen får 20% på årskort på Nordic Wellness. Maila kansli@vaxjohf.se med ditt intresse!

// Växjö HF Kansli

Hej alla Växjö HF-vänner
2020-04-21 07:58

Som ni säkert förstår kommer vår kära handbollsklubb inte gå helt oskadd ur den problematik som viruset covid-19 sprider i vårt och andra samhällen över hela världen. Med det här brevet vill vi från Växjö HF:s styrelse beskriva läget i föreningen. 


Vår ekonomi, liksom de flesta andra föreningars, kommer så klart på olika sätt påverkas av den pågående pandemin. Med det sagt vill vi ändå påpeka att tack vare vår goda likviditet och att vi har agerat fort ser vi egentligen inga större risker med ekonomin i dagsläget. För att fortsätta stå starka även i framtiden har vi dock fått genomföra ett par drastiska åtgärder. För det första har vi tvingats att ta beslut om att säga upp vår vaktmästare som jobbar hos oss på halvtid. Det arbete som har genomförts av honom kommer vi behöva göra med ideella krafter under nästa säsong. Vi hoppas det finns ett gäng medlemmar som kan tänka sig att hjälpa till med olika sysslor framöver. Vi återkommer med vilken sorts hjälp vi kommer behöva. För det andra har vi från och med den 1 april permitterat vår kanslist, Dennis Popperyd, på 60 procent. Vi har ansökt och blivit beviljade permittering under sex månader. Efter denna period räknar vi med att Dennis är tillbaka på heltid igen. 


Vad det gäller sponsorsdelen ser den fortfarande positiv ut och vi har fortsatt att bearbeta marknaden under mars med bra resultat. Vi både tror och hoppas att våra befintliga sponsorer kommer ta sig igenom den här prövningen på bästa sätt och vi har väldigt bra relationer med samtliga sponsorer. Trots detta gäller det att ta det säkra före det osäkra och planera för flera olika scenarier. Men som läget ser ut just nu tror vi verkligen att vi och våra sponsorer kommer ha ett mycket bra samarbete även under kommande säsong. 


På den sportsliga sidan jobbar vi just nu för fullt med att planera nästa säsong. Bland de yngre i våra ungdomskullar ser det jättebra ut. Vår satsning “Alla kan spela handboll” har verkligen givit frukt och bland de allra yngsta är det väldigt länge sedan vi hade så många deltagare. Under nästa år kommer vi också ha två starka juniorlag på både flick- och pojksidan. Vad det gäller våra representationslag arbetar vi med att sätta samman nästa säsongs trupper. Några lämnar för andra klubbar, många stannar kvar och vi hoppas även på att fylla på med nya förmågor, både från befintliga led och från andra klubbar. En nyhet som precis blivit klar är att vårt herr- och damlag, tillsammans med våra båda juniorlag, kommer köra försäsongsträningen med Agne Bergvall på High Performance Center. Under perioden maj till september kommer Agne köra två pass i veckan med båda lagen. 


Som sammanfattning kan vi konstatera att föreningen mår ganska bra trots omständigheterna. Dock vill vi att ni medlemmar redan nu funderar över vad ni kan hjälpa till med under nästa säsong. Vi kommer behöva alla krafter som finns där ute för att göra vår förening ännu bättre. 


Tillsammans kommer vi gå starkare ur det här och våra brungula gäng och föreningen kommer leverera både på planen och ute i samhället.


/Styrelsen i Växjö HF

Ola Green, Eije Karlsson, Pärnilla Söderqvist, Jan Karlsson, Jessica Sundberg, Mathias Vahlgren, Carl-Bertil Löfqvist och Robert Wahlquist


Årsmöte inställt
2020-04-19 12:28
Tanken var att vi skulle ha årsmöte den 26 maj men i rådande stund så kommer vi att skjuta på det med förhoppning om att vi kan ha det i juni. Vi återkommer med tid och datum.
Stötta Växjö HF!
2020-03-27 10:31
💛🖤 Stötta Växjö HF 💛🖤

Det blev ett snöpligt och direkt avslut på säsongen där våra herrar kvalificerade sig för kval upp till division 1 vilket på grund av covid-19 har blivit inställt och vi stannar i division 2 även nästa säsong. Våra damer är klara för division 2 men även dem men fick en match inställd.

Detta innebär en förlorad inkomst för Växjö HF och inte bara från seniorverksamheten utan ca 30 inställda ungdomsmatcher där vi för en stor förlust sportsligt men framförallt ekonomiskt och tappar tiotusentals kronor.

Därför kan man nu bidra med en eller flera stödbiljetter för att hjälpa föreningen i sin framtida verksamhet som vi givetvis vill leda framåt.

Biljetter:
1 st 50 kr
3 st 150 kr
5 st 250 kr
10 st 500 kr eller valfri summa!

Swishar gör man till 123 179 0401 (Växjö Handbollsförening). Märk med Stödbiljett!

Under vecka 14 kommer vi lotta ut ett säsongskort till nästa säsong varje dag av de som har köpt en stödbiljett, ju mer biljetter man köper desto större chans är det att man vinner!

Dessa stödbiljetter gäller inte till någon match utan detta är för att stötta Växjö HF 💛🖤

DELA GÄRNA INLÄGGET!
Med anledning av Coronaviruset följer Växjö HF Svenska handbollsförbundets rekommendationer.
2020-03-12 21:57

Svenska Handbollsförbundet och Småland/Blekinge Handbollsförbund har idag informerat kring åtgärder angående coronaviruset. Växjö HF följer därför rekommendationerna som dessa har förmedlat. 

 

Detta gäller från och med fredag 13/3 i hela Växjö HF:s verksamhet.

 

Seniorserier

Planerade matcher i grundserierna ska spelas klart enligt gällande spelprogram. Matcherna skall dock spelas utan publik. 

 

Alla slutspel/kvalspel flyttas fram och beräknas starta i mitten av april. Spelet genomförs med färre matcher. 

 

Barn och Ungdom

För Småland-Blekinge HFs ungdomsserier från Minihandboll till U19 avslutas säsongen fredag 13 mars och innebär att inga inplanerade barn/ungdomsmatcher får spelas efter den 12 mars. 
I de serier där serier och resultat publiceras registreras alla återstående matcher med resultatet 0-0 och serierna avslutas.
Vi rekommenderar alla ungdomslag som INTE spelar USM steg 4 att upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar tillsvidare. Individuell träning rekommenderas istället.

 

USM

Se SHF text: https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/

Cuper

Se SHF text: https://www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Medanledningavcoronaviruset/

Detta beslut verkställs from fredag den 13 mars.

 

Utbildningsverksamhet


Spelarutbildningsläger

Planerade spelarutbildningsläger denna säsong (fram t.om 30/4) ställs in! Ledarutbildningar

Planerade ledarutbildningar som återstår denna säsong skjuts upp på obestämd tid. Detta beslut verkställs from fredag den 13 mars.


Med denna information belyser vi att söndagens Dammatch spelas bakom stängda dörrar. 

Växjö HF:s kansli är öppet som vanligt men nås i första hand på kansli@vaxjohf.se eller 047047990

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F8/9 (Födda 10-11), 07/05 21:06 
F8/9 (Födda 10-11), 04/04 11:47 
F8/9 (Födda 10-11), 01/04 21:44 
P9 (Födda 10), 31/03 09:11 
Handbollsskolan (F. 12-13), 29/03 10:40