SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Nya restriktioner
2022-01-12 21:35

Vid matcher där dam- och herrlag spelar samt sammandrag för de yngre tänker vi på att hålla extra avstånd, samt att du ska kunna uppvisa vaccinationsbevis. Tänk på att hålla minst en meters avstånd och att max 8 personer per sällskap gäller.  Fortsatt gäller endast sittande publik.

 

Råd till besökare/publik 

För den som planerar att besöka arrangemang påminner vi om att den som uppvisar symptom ska stanna hemma samt att:

  • Visa hänsyn till din omgivning och undvik onödig trängsel. 
  • Tvätta/desinficera händerna om möjlighet finns.
  • Om du är över 18 år - förbered dig genom att se till att du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid arrangemang som kräver det. Du ska vara vaccinerad med två doser och det ska ha gått minst 14 dagar sedan den andra dosen. Vaccination är förutsättningen för ett bevis och kan inte ersättas med bevis på genomgången infektion eller negativt test. Hos E-hälsomyndigheten kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis. Är du strax under 18 år kan du behöva kunna bevisa att du ännu inte fyllt 18 år. Om du av medicinska skäl inte vaccinerat dig ska du kunna visa upp t.ex. ett intyg utfärdat av en läkare eller en annan handling utfärdad av hälso- och sjukvårdspersonal i vilken det intygas att du avråds från att vaccineras på grund av medicinska skäl.

 

Den som har symptom ska inte delta i eller närvara vid vår verksamhet.  

  • Stanna hemma 
  • Testa dig 
  • Undvik att träffa andra 

Dessa råd gäller både den som är vaccinerad och den som är ovaccinerad. Barn yngre än sex år behöver inte testa sig. 

 

Vid konstaterat Covid-19 fall i träningsgruppen:

  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar att den som träffat någon med konstaterad covid-19 testar sig. Riktlinjer för provtagning ser olika ut i olika regioner. Mer information får du via smittspårning och webbplatsen 1177.se: https://www.1177.se.
  • Den som är ovaccinerad bör undvika nära kontakt med andra i väntan på provsvar.
  • Om du har Covid-19 så meddelar du alltid din tränare.