SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Vaccinationsbevis på matcher från 1 december
2022-01-11 20:23

Folkhälsomyndigheten har tillsänt regeringen en hemställan om att bland annat införa krav på ett så kallat vaccinationsbevis i samband med allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

 

Det innebär att vi som arrangör måste tillse att samtliga av våra besökare innehar ett godkänt vaccinationsbevis. Vi får INTE blanda ovaccinerade sektioner med vaccinerade, vilket innebär att från och med 1/12 finns ingen möjlighet att besöka ett handbollsarrangemang utan att vara fullvaccinerad. 

 

För att besöka evenemang krävs

  • Vaccinationsbevis (inte testbevis eller tillfriskningsbevis)
  • Att man tagit dos 2 av 2
  • Att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks
  • Giltig ID-handling

Vaccinationsbevis ges endast för EMA (European Medicin Agency) godkänt vaccin.
Är man under 18 år men i närheten av den åldern behöver man kunna visa upp id på att man är under 18 år (om man är tonåring).

 

Undantag från restriktionen

  • Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år
  • Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. 

Ladda ned vaccinationsbevis

När du besöker en match i GBJ Bygg Arena ska du alltid vara beredd på att uppvisa vaccinationsbevis!