SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Föräldrainformation Växjö HF P10 2020–2021
2020-09-29 10:31
Träningar

Vi tränar två gånger i veckan, båda gångerna på Kungsmad:

Måndagar 17:50-19:00

Onsdagar 17:00-18:00

 

Vi klev in i säsongen med 26 killar men flera nya killar har visat intresse för att spela med oss, jätteroligt:) Vi räknar med att vara ca 30 killar denna säsong. Vi kommer att vara många på träningarna och får vara kreativa och hitta sätt att aktivera alla. I dokumentet Utbildningsplan ungdomslagen i Växjö HF på vår hemsida kan ni se vad vi fokuserar på under träning. Ett annat viktigt dokument är Psykologisk spelarutbildningplan med syfte att utveckla spelarnas förmåga att bidra till laget och föreningen och sin egen utveckling, kommunikation, självförtroende och koncentration. Ni hittar dessa under fliken Dokument ovan

 

Kallelser kommer inför varje träning på SportAdmin och vi vill gärna att ni svarar på dessa, det underlättar vår planering. 


Seriespel 2020/2021

Vi deltar under säsongen i två serier, P10 Södra och P10 Norra. I handbollen försöker man kombinera matcher till sammandrag för att undvika långa resor för att enbart spela en match. De flesta bortamatcher vi kommer att ha denna säsong är dubbelmöten med några enstaka enkla matcher. 

Matchtiden för killarna i den här åldern är 2x20 när det är dubbelmöten och 2x25 när det är enkelmöten. 

Svenska handbollsförbundet har uppdaterat sin hemsida och förhandlingarna med SportAdmin är ej klara så just nu kan vi ej importera in serien i vår kalender. Vi kommer att lägga in de första matcherna manuellt så att vi kan kalla till match i god tid. Ni kan hitta alla våra matcher här:

P10 Södra

P10 Norra


Just nu är vi ca 30 killar i truppen och vi har delat in dem i 5 grupper och till varje match kallas 2 grupper. Vår tanke är att man under säsongens gång skall ha spelat match med alla lagkamrater några gånger men ha en grund i en mindre grupp spelare. Alla skall spela lika mycket under säsongen. 


Spelidé

Från och med i år spelar vi på stor plan med en nyhet som införs i år, 5 utespelare i stället för 6. För anfallsspelet innebär det att vi inte kommer att spela med M6. Försvarets grunduppställning kommer att vara ett offensivt 3-2 försvar. Alla barn skall spela på alla platser och vi hoppas att det också fortsatt kommer att vara många som är intresserad av att stå i mål. Vi coachar för att spelaren ska utvecklas och inte för att laget främst ska vinna. Vi spelar alltid med jämna lag, både i seriematcher och vid turneringar. Alla spelare spelar lika mycket.


Ledare
Ledare i laget är precis som tidigare år Frida Larsson, Ingela Åberg, Jonas Bjerring, Lotta Krondahl och Sinisa Cosic, våra kontaktuppgifter hittas under fliken kontakt ovan.

Matchställ

Föreningen har köpt in nya matchställ till alla lag och förhoppningen är att vi skall kunna dela ut ett eget matchställ till alla killar. Det är oklart ännu om det blir så eller om vi kommer att ha två ställ som ledare har med sig till matcher. Vi återkommer kring detta.


Föräldrar

Du som är förälder till ett barn som spelar i Växjö HF är en del av vår ungdomsverksamhet. Du är en stor resurs och hjälper oss att nå våra mål. Utan din medverkan i de stora och små frågorna fungerar inte vår verksamhet. Som förälder i Växjö HF är ditt uppdrag att:

  • Deltaga på̊ de föräldramöten som antingen ledarna eller klubben anordnar 
  • Vara ett föredöme för ditt barn vid sidan om planen. Du får inte glömma att du representerar Växjö̈ HF vid träningar, matcher och turneringar. 
  • Att i både med- och motgång stödja, uppmuntra, peppa, trösta och finnas till hands för ditt barn.
  •  Föräldrarna ska bistå̊ med arbetskraft vid de insatser som krävs kring laget, det kan gälla allt från skjutsningar till matcher, sitta i sekretariatet vid matcher, vara matchvärd eller hjälpa till vid försäljningsaktiviteter. 
  • I de yngre åldrarna se till att era barn eller ni själva kontaktar ledarna när ert barn inte kan vara med. 

Se mer information i dokumentet Värdegrund ledare, spelare och föräldrar under fliken dokument ovan.


Föräldrauppdrag

Från och med i år behöver vi två föräldrasamordnare i laget som koordinerar försäljningsaktiviteter, kioskuppdrag och annat runt laget som inte direkt är träning eller matcher. Om du är intresserad av denna uppgift får du gärna kontakta Ingela Åberg på ingela.aberg@netatonce.net senast den 9 oktober.


Försäljningsuppdraget under hösten består av förbrukningsvaror. Information kommer ut i början av oktober och försäljningen kommer att ske under tre veckor. Allt överskott kommer att gå till de enskilda lagen. Varje spelare ansvarar för att sälja minst 10 enheter. Har man fler än ett barn aktivt inom föreningen kan man köpa sig fri, regelverket för detta kommer att skickas ut av kansliet i samband med försäljningsstart. Det finns behov av lagerutrymme i samband med att sålda varor skall distribueras, har man sådana kontakter får man gärna höra av sig till kansliet.


Under säsongen kommer vi att ansvara för kiosken i GBJ under tre helger, 17–18/10, 5–7/2 samt 5-7/3. Mer information om detta kommer.


I samband med våra hemmamatcher behöver vi också hjälp av er föräldrar att bemanna sekretariatet med två personer samt en hallvärd.


Medlemskap/träningsavgift

För nya spelare gäller att man får prova på 3 ggr under hösten och därefter skall full medlems- och träningsavgift betalas. Efter jul gäller samma förutsättningar, men med förändringen att halv träningsavgift erläggs.

  • Medlemsavgift enskild 350 kronor, 600 kr/familj. Alla födda 2013 och äldre betalar medlemsavgift
  • Träningsavgift 1100 kronor. 
  • Medlems- och träningsavgift faktureras till den e-postadress som finns i Sportadmin. Ibland hamnar de i skräpkorgen, så kolla där när det är dags för betalning i oktober.
Hemsida

Här lägger vi upp nyheter och information och också viktiga dokument. Vi har en grupp på Facebook där ni föräldrar kan komma i kontakt med varandra och samordna inför träningar/cuper/matcher, den heter Växjö HF P10 (födda 2010), vill ni gå med är det bara att skicka en förfrågan. Det är en privat grupp enbart för föräldrarna till killarna i laget.

 

Vi ser fram emot en säsong med mycket handbollsglädje tillsammans med era härliga barn:)

Frida, Ingela, Jonas, Lotta och Sini


Nyhetsarkiv
Ändrad tid på onsdag!2021-01-25 12:33
Tack för denna säsong!2020-03-18 14:39
Höstavslutning2019-12-03 20:24
Redovisning Godisburken2019-12-02 16:35
Vilken handbollsfest!2019-10-26 18:03