SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Information inför säsongen 24/25 P14
2024-06-04 12:55

Stort tack till spelare och föräldrar för en intensiv och rolig handbollssäsong med mer än 50 seriematcher och många roliga cuper! Tack Marcus Johansson, Theos pappa, som sett till att vi även denna säsong har åkt minibuss till alla våra bortamatcher. Här kommer information inför säsongen 24/25, inför säsongsstart återkommer vi med mer detaljer.

 

Beachträning och Åhus Beach

Vi tränar på tisdagar 18:30-20:00 och har redan hunnit med antal träningar. Liksom tidigare år kör vi löpning/fys innan vi drar i gång i sanden och då är det viktigt att spelarna har med sig löparskor, detta står i kallelsen men flera av spelarna dyker upp till träning med tofflor. 15 & 16 juli är det dags för heldagar på stranden i Åhus, mer info är på gång och det är också dags för betalning av tröjorna så var beredda på information i in-korgen.

 

Truppen

Några av spelarna har valt att sluta med handbollen under och efter säsongen och vi kommer att vara drygt 20 spelare när vi drar i gång i höst, fortfarande en stor och härlig trupp!

 

Träningstider

Träningstiderna för 24/25 presenteras innan midsommar. Träningen kommer att dra i gång i mitten av augusti med tre pass i veckan. Satsningen på gemensam målvaktsträning har fallit väl ut och kommer att fortsätta även under kommande säsong. Det blir samma tid även denna säsong, fredagar 17:45-19:00.

 

Hjälp spelarna att inte tappa träningen under sommaren, liksom förra sommaren kommer vi att skicka ut träningsinspiration till aktivitet på egen hand. Träna gärna med era spelare och peppa dem.

 

Cuper och USM 24/25

Den kommande säsongen gör vi debut i USM för 14-åringar. Datumen för spel är:

Steg 1 19-20 oktober

Steg 2 14-15 december

Steg 3 25-26 januari

Steg 4 29-30 mars

Finalspel 2–4 maj

 

Med stor sannolikhet kommer vi att arrangera steg 1 på hemmaplan i Griffel Arena.

 

För USM för U14 spelar alla lag 4 steg, för att gå till finalspel krävs att man kvalificerar sig till spel i Steg 4A och där kvalificerar sig 8 lag till finalspelet. Föreningens spelarutbildningsplan säger att: ” I USM representeras föreningen och starkaste laget för dagen spelar. Detta innebär att föreningen från 14 års ålder accepterar uttagningar där de spelare som kommit längst spelar tillsammans i USM under tränarnas ansvar. Detta med förbehållet att inom den trupp som tas ut erbjuds alla speltid. Från U16 skall det starkaste laget representera föreningen. Tränarna ansvarar för matchningen under USM.” Med den stora trupp vi har innebär det att alla spelare inte kommer att delta i USM. Spelarutbildningsplanen säger också: ” I de fall en ålderskull har många deltagare och alla ej kan erbjudas spel i USM skall lagen ha en plan för hur möjlighet till spel förutom seriespel erbjuds alla spelare, detta kan vara cuper, träningsmatcher eller dylikt.” Vi planerar som vanligt att ha en ambitiös matchning i seriespel och cuper så att alla spelare erbjuds möjlighet att spela många matcher.

 

Vi har redan gått ut med intresseanmälan för Vikingaspelen 22 september och Skadevi Cup 1–3 november. I samband med föräldramötet som planeras till mitten av september kommer vi tillsammans att prata om övrig säsongsplanering.

 

Seriespel 24/25

Från och med denna säsong när vi spelar i P14-serien faller nivå 3 bort, vi har anmält lag i nivå 1 och 2. Seriespelet förväntas dra i gång sista helgen i september alternativt första helgen i oktober. Så snart vi har information uppdaterar vi vår kalender. Redan nu kan ni se ett antal aktiviteter i kalendern.

 

En nyhet från och med denna säsong är att #Schysstmatch möte införs i alla barn/ungdomsserier U10-U19.  Mer information om vad detta innebär hittar ni på här.

 

Utprovning av profilkläder

Utprovning av föreningskläder kommer att äga rum måndag i vecka 35 till och med måndag i vecka 36. Det gäller overall, hoodie och eventuellt tillkommer ytterligare några alternativ. Övriga föreningskläder finns alltid tillgängliga i teamshopen på Intersport. Måndag kväll vecka 35 finns det möjlighet att beställa handbollsskor från Adidas i stl 36 och uppåt till rabatterade priser i klubblokalen. Mer information om detta kommer att skickas ut från kansliet när det närmar sig.

 

Försäljningskoncept säsongen 24/25

Föreningen kommer att ha samma försäljningsupplägg som under säsongen 23/24 med tvättmedel och andra förbrukningsvaror samt bingolotter. Eventuellt kan det bli en försäljningsperiod under februari/mars pga. ökade kostnader för material, domare och hallkostnader.

  • Försäljningsuppdraget för tvättmedel och dylikt genomförs under oktober. Allt överskott kommer att gå till de enskilda lagen. Varje spelare ansvarar för att sälja minst 10 enheter.
  • Bingolottoförsäljningen,10 bingolotter och 2 kalendrar per spelare, startar i slutet av oktober. Det är liksom tidigare lotter inför uppesittarkvällen dagen innan julafton som gäller.

 

Utbildning för matchfunktionärer och domare

Alla föräldrar från och med U12 samt spelare från U15 skall genomgå utbildning för matchfunktionärer (matchsekretariat och domare) i början av hösten 2024. Föräldrar bemannar matchsekretariatet för lagets egna matcher och förväntas också hjälp till vid seniormatcher vid behov. För att kunna sitta i matchsekretariatet under USM måste man ha deltagit i FU-2-utbildning. Reservera datumen redan nu och gå gärna in och anmäl er direkt. Se separat information för anmälan.

 

Alla spelare från U14 skall genomgå domarutbildning. U14 genomgår utbildning för att kunna döma minihandboll och det kommer att erbjudas möjlighet att döma matcher under säsongen mot ersättning. Det är viktigt att alla deltagare är medvetna om att man innan utbildningen genomförs ska men delta på en webbutbildning innan man blir godkänd på kursen. Denna ska vara färdig innan tillfället på plats. En länk skickas ut en vecka innan kursstart på mail från SHFs utbildningsportal, Online Academy och tar ca 1-2 timmar att genomföra på webben.

 

Enligt Svenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser för barn och ungdom ska det finnas minst en matchvärd på plats när det spelas barn- och ungdomshandboll (upp till och med U19). Syftet är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas både som spelare, domare, ledare och funktionärer. Handboll Syd erbjuder matchvärdsutbildningar digitalt, uppmuntra gärna era föräldrar att delta i dessa utbildningar. Se separat information för anmälan och mer information. 

 

Handboll Syd erbjuder också en digital utbildning i regelkunskap för föräldrar. Målgruppen är föräldrar och vårdnadshavare. Syftet är att öka regelkunskapen för att öka njutningen av handbollsporten men också förståelsen för domare och domslut. Med större kunskap om regler och bedömningar är det lättare att engagera sig på ett positivt sätt i världens häftigaste sport! Programmet innehåller spelplanen, praktiska saker inför match, målvakt, stegbedömning, offensiva fel, bestraffningar, tecken och lite annat. Se separat information för anmälan och mer information. 

 

Som vanligt kommer det att komma kallelser i SportAdmin för alla dessa tillfällen. Man måste alltid anmäla sig via anmälningslänken i IdrottOnline, anmälan i vårt eget SportAdmin-system är för att vi ska ha koll på vilka som har gått utbildningar och för att kunna sprida information om dessa. Se tidigare utskick för datum, tider och anmälningslänkar. 

 

Handbollens dag 21 september

Svensk Handboll firar handbollens dag den 21 september och vi vill så klart vara med och fira i Griffel Arena denna dag. Läs mer om handbollens dag här. Denna dag kommer det att vara aktiviteter på Griffel Arena, fram för allt för våra yngre spelare men också för er föräldrar. Vi planerar att ha inspirationspass i Handboll Fitness på eftermiddagen.

 

Handboll Fitness startar upp 24/25

I september kommer vi att starta upp Handboll Fitness i föreningen. Handboll Fitness fokuserar på gemenskap och ett lekfullt idrottsutövande oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå. Träningspasset är enkelt och flexibelt att sätta ihop och kombinerar bollspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play. Handboll Fitness erbjuder många hälsofördelar i ett och samma träningspass och kräver inga förkunskaper. Vi återkommer inför säsongen med mer information.

 

Laguppdrag 10 och ev 11 augusti

Vi kommer förhoppningsvis erbjudas ett laguppdrag som vätske-och energilangare för PRB (Personliga Rekordens Backyard) som arrangeras av Växjö Löparklubb. Vi hoppas att flera av er befinner er på hemmaplan och kan hjälpa till den 10 och det kan också bli den 11 augusti, det ger ett bra tillskott till lagkassan.

 

Handbollskonfirmation

Under säsongen kommer det att bli handbollskonfirmation för de spelare som är intresserade tillsammans med F14. Information har skickats ut med anmälningslänk där deadline är 12 juni för att anmäla intresse. Alla som anmäler intresse bjuds in till ett förmöte 19 augusti där man får information om upplägget och därefter bestämmer man om man vill delta i handbollskonfirmationen.

 

Spelarutbildning med Handboll Syd 17 eller 18 augusti

Detta år startar spelarutbildning för spelare födda 2010. Vi ledare uppmanar alla spelare i truppen att anmäla sig, det är en möjlighet att få inspiration från nya tränare och spelare i andra föreningar. Information har skickats separat till alla och utbildningen är för ALLA, in och anmäl er till en inspirerande handbollsdag i augusti. Sista anmälningsdag är den 29 juli och därefter sker sker en gruppindelning och varje spelare bli kallad till träningspass.

 

Om inte innan så ses vi i Åhus. Vi ser mycket fram emot kommande säsong,

 

Ledarna


Nyhetsarkiv
Ändrad tid på onsdag!2021-01-25 12:33
Tack för denna säsong!2020-03-18 14:39
Höstavslutning2019-12-03 20:24
Redovisning Godisburken2019-12-02 16:35
Vilken handbollsfest!2019-10-26 18:03