SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Läget i vår Gulbruna klubb
2020-09-24 08:08

Det börjar närma sig, äntligen dags för en massa handboll igen. Till helgen som kommer har båda våra representationslag premiär. Vårt damlag åker till Kristianstad på söndag och herrarna börjar med hemmamatch mot H43 Lund redan nu på lördag. Handbollssäsongen började redan i helgen som var, då båda våra juniorlag spelade USM i steg 1. Många härliga matcher och mycket tufft motstånd för både tjejerna och killarna. Nu väntar steg 2 för båda lagen senare i år. 


Precis som säsongen slutade så kommer den starta utan publik. Styrelsen har tagit beslut om att inte ta in någon publik alls i dagsläget. Framför allt eftersom regelverket är rätt så hårt om vi skulle öppna upp för i dagsläget tillåtna 50 personer och vi anser att vi inte har resurser att hantera detta just nu. Däremot kommer vi försöka livesända samtliga hemmamatcher för både dam- och herrlaget. Detta kommer vi även göra när vi anordnar USM, vilket var fallet för juniorerna i helgen, då vi streamade samtliga matcher. Så håll ögonen öppna på vår hemsida, www.vaxjohf.se , för mer information om hur du kan se och följa matcherna. För att kunna hantera allt runt våra hemmamatcher vill vi gärna ha hjälp av er medlemmar. Vi behöver till exempel hjälp med att filma matcher och jobba som matchvärdar. Det krävs absolut inga förkunskaper, utan mer ett riktigt gott humör, att man gillar handboll och vill hjälpa föreningen att utvecklas. Vill du hjälpa till med något i föreningen, mejla till kansli@vaxjohf.se så kontaktar vi dig. 


Ytterligare en spännande premiär är att vi i år tar före detta Oktobercupen ett steg längre. Bland annat byter vi namn på cupen och det nya namnet blir Växjö Handbollscup. Cupen kommer förlängas och pågår under hela tre dagar, 2-4 oktober. Totalt har vi 19 lag anmälda just nu så det kommer spelas handboll på många ställen i Växjö under den här helgen. Ni kan läsa mer om cupen här: https://vaxjohandbollscup.se/


Men vår absolut största succé och framtid är våra allra minsta som vill prova på att spela handboll. Konceptet kallas “Alla kan spela handboll” och i år har vi 140 tjejer och killar i åldrarna 6-9 år som spelar minihandboll. Att vi har så här pass många ungdomar i så tidiga åldrar som spelar handboll är oerhört värdefullt för vår förenings framtid. En jättefin satsning som verkligen givit resultat. Ett stort tack till alla som varit och är delaktiga i att bygga upp den här verksamheten. 

Känner ni någon som vill testa på hur det är att spela handboll och som är 6-9 år, kolla in den här sidan http://www.vaxjohf.se/nyheter/?ID=144488&NID=716021. Alla är givetvis hjärtligt välkomna till GBJ Bygg Arena för att delta i vår verksamhet. 


I vårens brev skrev vi en del om föreningens ekonomi. Liksom då är vår likviditet god även nu. Vi tackar särskilt alla våra sponsorer som ställt upp på ett mycket fint sätt även under kommande säsong. Detta har gjort att vi går in i säsongen med en ekonomi i balans. Dock måste vi se till att hålla hårt i pengarna även framöver. Att inte få in några pengar på vare sig entré eller kioskverksamheten påverkar så klart vad föreningen kan åta sig just nu. Så här långt ser vi inte några omedelbara risker och givetvis satsar vi så mycket resurser som möjligt på vår handbollsverksamhet, med särskilt fokus på våra ungdomar. 


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att säsongen äntligen drar igång med en massa spännande, rolig och underbar handboll. Tillsammans är vi alla en del av Växjö HF och vi i styrelsen hoppas på en fin säsong både på och utanför planen. Med hopp om att vi snart kan öppna upp vår kära hemmaarena för alla så fort som möjligt. 


Ta hand om er!


/Styrelsen i Växjö HF

Ola Green, Eije Karlsson, Pärnilla Söderqvist, Jessica Sundberg, Mathias Vahlgren, Carl-Bertil Löfqvist och Robert WahlquistNyhetsarkiv
Kansliets öppettider2021-04-28 17:02
Träningsverksamhet2020-05-22 14:12
Stötta Växjö HF!2020-03-27 10:31
Kontantfritt!2019-09-24 16:18