Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Växjö Handbollsförening
VINNER ALLTID I LÄNGDEN
Hej alla Växjö HF-vänner
2020-04-21 07:58

Som ni säkert förstår kommer vår kära handbollsklubb inte gå helt oskadd ur den problematik som viruset covid-19 sprider i vårt och andra samhällen över hela världen. Med det här brevet vill vi från Växjö HF:s styrelse beskriva läget i föreningen. 


Vår ekonomi, liksom de flesta andra föreningars, kommer så klart på olika sätt påverkas av den pågående pandemin. Med det sagt vill vi ändå påpeka att tack vare vår goda likviditet och att vi har agerat fort ser vi egentligen inga större risker med ekonomin i dagsläget. För att fortsätta stå starka även i framtiden har vi dock fått genomföra ett par drastiska åtgärder. För det första har vi tvingats att ta beslut om att säga upp vår vaktmästare som jobbar hos oss på halvtid. Det arbete som har genomförts av honom kommer vi behöva göra med ideella krafter under nästa säsong. Vi hoppas det finns ett gäng medlemmar som kan tänka sig att hjälpa till med olika sysslor framöver. Vi återkommer med vilken sorts hjälp vi kommer behöva. För det andra har vi från och med den 1 april permitterat vår kanslist, Dennis Popperyd, på 60 procent. Vi har ansökt och blivit beviljade permittering under sex månader. Efter denna period räknar vi med att Dennis är tillbaka på heltid igen. 


Vad det gäller sponsorsdelen ser den fortfarande positiv ut och vi har fortsatt att bearbeta marknaden under mars med bra resultat. Vi både tror och hoppas att våra befintliga sponsorer kommer ta sig igenom den här prövningen på bästa sätt och vi har väldigt bra relationer med samtliga sponsorer. Trots detta gäller det att ta det säkra före det osäkra och planera för flera olika scenarier. Men som läget ser ut just nu tror vi verkligen att vi och våra sponsorer kommer ha ett mycket bra samarbete även under kommande säsong. 


På den sportsliga sidan jobbar vi just nu för fullt med att planera nästa säsong. Bland de yngre i våra ungdomskullar ser det jättebra ut. Vår satsning “Alla kan spela handboll” har verkligen givit frukt och bland de allra yngsta är det väldigt länge sedan vi hade så många deltagare. Under nästa år kommer vi också ha två starka juniorlag på både flick- och pojksidan. Vad det gäller våra representationslag arbetar vi med att sätta samman nästa säsongs trupper. Några lämnar för andra klubbar, många stannar kvar och vi hoppas även på att fylla på med nya förmågor, både från befintliga led och från andra klubbar. En nyhet som precis blivit klar är att vårt herr- och damlag, tillsammans med våra båda juniorlag, kommer köra försäsongsträningen med Agne Bergvall på High Performance Center. Under perioden maj till september kommer Agne köra två pass i veckan med båda lagen. 


Som sammanfattning kan vi konstatera att föreningen mår ganska bra trots omständigheterna. Dock vill vi att ni medlemmar redan nu funderar över vad ni kan hjälpa till med under nästa säsong. Vi kommer behöva alla krafter som finns där ute för att göra vår förening ännu bättre. 


Tillsammans kommer vi gå starkare ur det här och våra brungula gäng och föreningen kommer leverera både på planen och ute i samhället.


/Styrelsen i Växjö HF

Ola Green, Eije Karlsson, Pärnilla Söderqvist, Jan Karlsson, Jessica Sundberg, Mathias Vahlgren, Carl-Bertil Löfqvist och Robert Wahlquist